BINTANGOR

Pejabat cawangan Bintangor mula beroperasi pada bulan Disember 1976 bertempat di Jalan Kilang, Bintangor. Pada masa itu, pejabat cawangan Bintangor menjalankan aktiviti penggredan. Pegawai Penjaga, Merinyu Gred yang bertugas pada masa tersebut ialah Encik Liew Jiu Siong.
 
Pejabat cawangan Bintangor berpindah ke lokasi baru di Jalan Kelupu, Bintangor dan beroperasi pada 1 Ogos 1990. Aktiviti utama cawangan adalah Dagangan. Setelah berpindah ke tempat baru, aktiviti penggredan terus dijalankan untuk 2 atau 3 tahun dan dihentikan operasinya. Selain itu, aktiviti pemprosesan lada hijau juga mula dijalankan sehingga tahun 2008. Seramai 15 orang kakitangan bertugas pada masa tersebut. Pengurus Cawangan yang bertugas ialah Encik Wong Hoon Sing.
 
Pejabat cawangan Bintangor pada mulanya beroperasi selaras dengan pengwujudan Jemaah Pemasaran Lada Hitam. Selepas Lembaga Lada Malaysia secara rasminya ditubuhkan pada 1 Januari 2007, cawangan Bintangor selaras dengan penstrukturan Lembaga Lada Malaysia dan terus beroperasi sehingga kini di bawah pimpinan Penyelia Cawangan. Tiga fungsi utama cawangan MPB Bintangor ialah Pentadbiran, Dagangan serta Pembangunan Pengeluaran dan Usahawan Tani.

Hubungi :
En. Garai Entinggie
Penolong Pegawai Ehwal Ekonomi
Ketua Pejabat Cawangan Bintangor
Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
 
Alamat/Address :
Batu 9, Jalan Kepupu, P.O. Box 74,
96507, Bintagor, Sarawak.
Tel: 084-691918 Fax-084-691544

Email:Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.