MIRI

Pejabat cawangan MPB Miri memantau aktiviti industri lada yang meliputi kawasan Miri, Marudi dan Limbang. Antara aktiviti yang dijalankan adalah :
  • Membuat promosi dan penjualan produk lada dan Saraspice untuk menggalakkan penggunaan lada di peringkat tempatan dan menyediakan perkhidmatan kaunter jualan yang mesra pelanggan.
  • Mengadakan aktiviti pengembangan Pemindahan Teknologi Diperingkat Ladang (TOT) dan lawatan susulan untuk meningkatkan produktiviti dan pengeluaran lada yang berkualiti diperingkat ladang.
  • Mencalon dan menghantar pekebun ke Kursus Teknologi Pengeluaran Lada (KTPL) dengan menyalurkan maklumat yang terkini dan berinformatif bagi membangunkan dan mengalakkan industri lada di Miri.
  • Menyalurkan bantuan infrustruktur ladang dan alatan tani kepada pengiat industri lada bagi meningkatkan kualiti pengeluaran, hasil tambah nilai dan pendapatan pengusaha.
  • Menyalurkan bantuan input pertanian kepada pekebun lada yang masih aktif melalui Program Pembangunan Industri Lada (PIL) di Miri , Marudi dan Limbang.
  • Membuat lawatan pemantauan di kawasan Miri, Marudi dan Limbang.

Hubungi :
En. Frankie Giant
Penolong Pegawai Ehwal Ekonomi
Ketua Pejabat Cawangan Miri
Email:Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
 
Alamat/Address:
Lot 1762, Block 5
Lambir Land District, Taman Tunku
98008, Miri, Sarawak.
Tel :085-614573 Fax : 085-612573

Email : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.