Soalan Lazim3  | Hubungikami  | Aduan  |Peta Laman

WILAYAH SEMENANJUNG MALAYSIA

Pejabat Wilayah Lembaga Lada Malaysia (MPB) Semenanjung Malaysia terletak di Lot 666, Jalan Idaman ¾, Taman Desa Idaman, Peti Surat 27, 81400, Senai, Johor Darul Takzim bertujuan untuk menyelia aktiviti industri lada meliputi semua negeri-negeri di Semenanjung Malaysia seperti Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Selangor, Pahang, Perak, Terengganu, Kelantan, Kedah, Pulau Pinang, Perlis dan Wilayah Persekutuan Putrajaya dan Kuala Lumpur. Terdapat pelbagai unit di pejabat cawangan ini dengan peranan dan tanggungjawab utama seperti berikut :
 
  • Melaksanakan Program Pembangunan Penanaman Lada dengan mengagihkan input pertanian, perkakasan ladang, dan bantuan infrastruktur ladang.
  • Menganjurkan latihan dan aktiviti pengembangan melalui Kursus Tanaman dan Pengeluaran Lada (KTPL), Pemindahan Teknologi (ToT) dan kursus In-Situ untuk menambahkan pengetahuan pekebun dalam pelbagai aspek teknik penanaman baru khasnya pengurusan ladang lada.
  • Memberikan sokongan teknikal untuk pemprosesan dan penggredan lada di peringkat ladang untuk menghasilkan lada berkualiti.
  • Promosi Pasaran.

 

Hubungi:
En. William Sze
Pengarah wilayah
Ketua Pejabat Wilayah – Semenanjung Malaysia                                      
Emel: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
En. Muhammad Hassan Bin M. Salleh
Penolong Pengarah
Emel: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Alamat:
Lot 666, Jalan Idaman 3/4, Taman Desa Idaman
Peti Surat 27, 81400 Senai, Johor DarulTakzim
Tel: 07-598 6485/86/87  Faks : 07-599 6430  Emel: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.