Soalan Lazim3  | Hubungikami  | Aduan  |Peta Laman

GALERI

Order by:

Plan Focus Group Discussion (FDG) Malaysia Ke 12 bagi Industri Lada di Putrajaya pada 22 Ogos 2019 d

Ketua Setiausaha Kementerian Industri Utama (MPI), Dato’ Dr Tan Yew Chong menghadiri Plan Focus Group Discussion (FDG) Malaysia Ke 12 bagi Industri Lada di Putrajaya. FDG berkenaan telah berlangsung selama dua hari bermula semalam melibatkan Bahagian Industri Koko dan Lada MPI.

Sesi Dialog Bersama Penanam Lada Sibu

Berlangsung di Hotel Premier, Sibu pada 19 Ogos 2019. Seramai 30 orang pekebun telah menghadiri sesi in.

Mesyuarat Lembaga Bil 3 2019

Mesyuarat Lembaga Bil. 3/2019 berlansung sebentar tadi, untuk membincangkan perkara-perkara mengenai industri lada, terutamanya isu semasa yang di hadapi para pekebun.

Sidang media khas bersama Pengerusi MPB

Sidang media khas bersama Pengerusi MPB pada 29.7.2019

MPB telah diiktiraf sebagai Pengurus Kewangan - Katergori Baik

MPB telah diiktiraf sebagai Pengurus Kewangan - Katergori Baik , oleh pihak Jabatan Audit Negara berdasarkan laporan tahunan Audit 2017. Anugerah ini disampaikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif syarikat perisian Century Software, Encik Zainul Ariffin Harun kepada Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) MPB, Encik Othman Sajili.

Bengkel Pemurnian Data MPB Tahun 2019

Bengkel Pemurnian Data Lembaga Lada Malaysia Tahun 2019 telah diadakan di Islamic Information Center, Simpang Tiga, Kuching pada 8-9 Julai 2019. Tujuan bengkel ini diadakan adalah untuk memastikan setiap data dan info dan data berkenaan industri lada tepat dan boleh digunakan.

Perhimpunan Bulananan MPB Bil 4 2019

Perhimpunan Bil 4/2019 telah diadakan pada pagi 5 Julai 2019 di perkarangan Ibu Pejabat MPB.

LAWATAN KSU MPI KE MPB

Satu lawatan oleh MPI diketuai oleh Ybhg. Dato' Dr. Tan Yew Chong, Ketua Setiausaha Kementerian Industri Utama telah diadakan. Turut serta lawatan ini ialah Ybrs. Puan Kanagadevi Pachaiappan, Setiausaha Bahagian Industri Lada dan Koko. Selain perbincangan mengenai perkembangan industri lada negara, lawatan ke Kilang Pemprosesan, Pusat Penyelidikan Huluan dan Hiliran turut diadakan. Kami di MPB mengucapkan terima kasih kepada Dato' serta rombongan MPI keatas lawatan ini.

Lawatan Kerja Rasmi YB Puan Teresa Kok, Menteri Industri Utama ke Johor

Program Lawatan Kerja Rasmi YB Puan Teresa Kok, Menteri Industri Utama ke Johor pada 24-25 Jun 2019

Kursus Teknologi Pengeluaran Lada Siri 10

Kursus Teknologi Pengeluaran Lada Siri 10 untuk peserta dari Sibu Pada 11-14/6/2019.

Interview Top Management MPB oleh External Auditor (AJA EQS)

Interview Top Management MPB oleh External Auditor (AJA EQS) bagi Pensijilan Semula MS ISO 9001: 2015 untuk Provision of Pepper Purchasing Services. Turut diadakan Lawatan Kerja Encik Philip Gaweng, Timbalan Ketua Pengarah MPB ke Pejabat MPB Sibu.   Tempat : Pejabat MPB Sibu   Tarikh : 18/6/2019